Vælg en side

Nissegråd

“Åh… åååååååååh! Jammer! Klage! Jeg lod mig forføje, og erindringen om mit væsen lod I afhænde til en fortælling, et eventyr om smørklat og løjer! Jeg er ikke eventyr, jeg er sandhed! Jeg vil lade min røst runge som et ekko gennem århundreder fra den kakkelovnsåbning, jeg sidder i! Her er varmt og godt, Lundbye blunder endnu hen, men… Lad mig finde styrken i globen i mit bryst, lad mig kravle ud af denne maniodepressive krybekælder! Jeg… Jeg vil ikke græde mere!”
Trisk, trask. Trisk, trask. Trisk, trask. Trisk… trask. Trisk, trask. Trisk, trask. Klomp. Klomp. Klomp!
Træskomaleren var et fynsk kalkmaleriværksted, aktivt i perioden cirka 1470-1513. Med en hurtig streg ridsede de motiver ind i det knapt tørre pudslag for derefter at farvegive dem. Kalkmaleriværkstedet signerede sig med det profane motiv: en spids træsko – deraf navnet.
Man ved meget lidt, nærmest intet, om hvem Træskomaleren var. Man ved bare, at de eksisterede og malede. Derfor besidder jeg den stærke tro, at Træskomaleren var en dæmonisk nissehær, der i en fælles selvinduceret psykose malede som GALE, bispestave, rosetter, vrængemasker, vårtræer, sære dyr, bomærker. Primitivt, slyngende, febrilsk.

 

Soloudstilling på Organon Exhibition Space i Odense. 

Solo show at Organon Exhibition Space, Odense, Denmark.

 

 

Nissen finder globen blandt Bayeuxtræer
Vandgran / dawn redwood
40x40x30
2019
Bære ark
Mixed media. Udført i samarbejde med min mor, rya og broderi udført af min mor / Piece carried out with help from my mom, rya and embroidery carried out by my mom.
2019
Træskomalerens træsko
Papmaché / Papier mache
70 x 200 cm
Huletanker! (“Din og vore Alles Særhed vil jeg forklare som en Aandssygdom, Saaret buldner, fordi det naturlige Afløb fattes”)
Kobbertryk/Copper intaglio print
30×40 cm
De smaae dagskye Tusindkunstnere
Kobbertryk/Copper intaglio print
30×40 cm
Smurte øjet med huldresalve
Kobbertryk/Copper intaglio print
30×40 cm
Træskomaler og nissekvinde med globen i maven
Asketræ/Ash wood
130×70 cm